Оладки на кефірі готують з різною борошном. Відмінний варіант для смачного і ситного сніданку. Оладки готують як солодкі, так і солоні і навіть нейтральні. Наповнювачі до такого сніданку підбирають самостійно. Я пропоную приготувати оладки на кефірі з рисовим борошном.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Рисова мука біла – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі з рисовим борошном. Підготуйте необхідні інгредієнти для оладок. Візьміть невелику миску, з’єднайте рисове борошно, кукурудзяний крохмаль, додайте цукровий пісок і сіль, розбийте куряче яйце, влити кефір. Ретельно перемішайте тісто віночком і залиште відпочити на 10 хвилин.

Добре розігрійте сковороду, налийте краплину рослинної олії. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям – смажте оладки без масла. Рівномірно розподіліть тісто столовою ложкою по всій поверхні сковороди. Смажте на тихому вогні. Коли краї підрум’яняться, переверніть оладки з допомогою силіконової лопатки і обсмажте з іншого боку.

Готові оладки подавайте на стіл зі сметаною, варенням або джемом. Оладки виходять дуже смачними. Структура оладок змінюється в залежності від використовуваної борошна.

Приємного апетиту!

Оладки без борошна Оладки без дріжджів і без соди Оладки без розпушувача Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі без соди і розпушувача