Пишні оладки на дріжджах підійдуть для сніданку або смачного перекусу на полуденок. Їх можна доповнити джемом, збитими вершками і фруктами, згущеним молоком, шоколадом або просто сметаною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі з швидкодіючими дріжджами. Дістаньте інгредієнти для оладок з холодильника, щоб до моменту готування вони були кімнатної температури.

кефір висипте цукор і сухі дріжджі. Потім додайте курячі яйця і щіпку солі. Збийте масу віночком.


Борошно просійте і додайте в тісто, добре перемішайте. Тісто має вийти густим, однорідним і без грудочок. Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 15 хвилин, за цей час тісто збільшиться в об’ємі і стане повітряним.


Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість соняшникової олії, ложкою наберіть тісто і налийте на сковорідку, формуючи круглі оладки. Обсмажте оладки з двох сторін на середньому вогні.

Оладки на дріжджах вийдуть ніжними і повітряними, для аромату в тісто можна додавати ванілін або корицю.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів Оладки без розпушувача Оладки на кефірі Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сніданок