Ніжні і повітряні оладки, що може стати кращою ідеєю для сніданку на вихідних! Додамо в тісто трохи сиру, щоб наші оладки мали вершковий смак. А також трохи натертого яблука, воно додасть приємну кислинку і соковиту нотку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 375 мл
- Сир – 125 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Яблука – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати оладки на кефірі з сиром і яблуками легко! Для оладок беремо соковите солодке яблуко з кислинкою. Яблуко промиваємо, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Кефір злегка розігріваємо в мікрохвильовій печі до 37 градусів або можна поставити склянку з кефіром в ємність з теплою водою.
Виливаємо кефір в миску, додаємо сир. Усе ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок.
Далі у тісто додаємо цукор, соду і ванілін.
Потім додаємо натерте яблуко і вимішуємо масу до однорідності.
Потім просіваємо борошно і знову перемішуємо.
По консистенції у нас виходить густе тісто. Залишимо його на 3-5 хвилин, щоб сталася реакція соди з кефіром. Коли тісто почне трохи пузиритися зверху – можна приступати до приготування.
ставимо Сковороду на вогонь, розігріваємо і додаємо рослинне масло. Викладаємо тісто на розігріту сковороду по одній столовій ложці, не притискаючи, щоб наші оладки трохи піднялися.
Обсмажуємо оладки з обох сторін за пару хвилин під кришкою.
Готові оладки подаємо в теплому вигляді з медом. Так само оладки можна подати зі сметаною, джемом або згущеним молоком. Приємного чаювання!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без яєць Оладки на кефірі без дріжджів Оладьи Сирні оладки