Дуже багато зараз відмовляються від білого борошна на користь цільнозерновий. Пов’язано це з тим, що цільнозернові борошно на відміну від звичайної при обробці зберігає всі корисні речовини, а значить вона більш корисна. Оладки на кефірі з цільнозерновий борошна на сніданок не тільки дозволять насолодитися чудовим смаком ласощі, але й принесуть користь вашому здоров’ю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Борошно цільнозернові (пшеничне) – 0,25 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло ріпакова – 1.5 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі з цільнозерновий борошна? У глибокій ємності змішуємо борошно пшеничне з цільнозерновий, всипаємо до них сіль, коричневий цукор, розпушувач, соду і корицю.

До сухих інгредієнтів додаємо яйце і ванільний екстракт, перемішуємо.

Вливаємо до маси кефір, ретельно перемішуємо до отримання маси, по консистенції нагадує густу сметану.

У розігріту сковороду вливаємо рапсове масло, ложкою акуратно викладаємо оладки. Смажимо кілька хвилин з одного боку до зарум’янювання.

Потім млинці перевертаємо і смажимо з іншого боку.

Подавати готові оладки на кефірі з цільнозерновий борошна можна зі свіжими ягодами, медом, або інший добавкою за вашим смаком.

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів з содою Оладки з розпушувачем Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні