Дуже багато зараз відмовляються від білого борошна на користь цільнозерновий. Пов’язано це з тим, що цільнозернові борошно на відміну від звичайної при обробці зберігає всі корисні речовини, а значить вона більш корисна. Оладки на кефірі з цільнозерновий борошна на сніданок не тільки дозволять насолодитися чудовим смаком ласощі, але й принесуть користь вашому здоров’ю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Борошно цільнозернові (пшеничне) – 0,25 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло ріпакова – 1.5 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі з цільнозерновий борошна? У глибокій ємності змішуємо борошно пшеничне з цільнозерновий, всипаємо до них сіль, коричневий цукор, розпушувач, соду і корицю.
До сухих інгредієнтів додаємо яйце і ванільний екстракт, перемішуємо.
Вливаємо до маси кефір, ретельно перемішуємо до отримання маси, по консистенції нагадує густу сметану.
У розігріту сковороду вливаємо рапсове масло, ложкою акуратно викладаємо оладки. Смажимо кілька хвилин з одного боку до зарум’янювання.
Потім млинці перевертаємо і смажимо з іншого боку.
Подавати готові оладки на кефірі з цільнозерновий борошна можна зі свіжими ягодами, медом, або інший добавкою за вашим смаком.
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів з содою Оладки з розпушувачем Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні