Якщо хочеться смачних і пишних оладок, то цей рецепт для вас. На кефірі вони виходять повітряними, а завдяки яблук смак доповнюється приємною кислинкою. На приготування страви потрібно мінімальну кількість часу і елементарний набір продуктів. Порадуйте себе і близьких ароматними оладками!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі з яблуками просто! В зручну ємність вбиваємо куряче яйце, злегка працюємо віночком. Потім всипаємо потрібну кількість цукрового піску і щіпку солі.

В яєчно-цукрову суміш вливаємо склянку кефіру. Подбайте про те, щоб кефір був кімнатної температури. Далі додаємо харчову соду. Всі інгредієнти потрібно перемішати з допомогою віночка.

Пшеничне борошно просійте і всипте в робочу ємність. Все перемішайте, щоб тісто для оладок вийшло однорідним, без грудочок.

Підготуємо яблучну начинку. Вимийте яблука, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.

Далі перекладаємо начинку в тісто і залишаємо його на 10 хвилин.

Залишився останній крок – розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і починаємо смажити оладки. Оладки повинні придбати красивий золотистий колір з обох сторін. За необхідності підливайте в сковороду олію.

Приємного вам апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без розпушувача Оладки з яблуками без дріжджів Оладки класичні Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі як у бабусі Оладки як у бабусі