Додавання свіжих пір’я зеленого лука в тісто кардинально змінює звичний смак оладок. Вони стають пікантними, особливо соковитими і ароматними. За бажанням, у таке тісто можна додати нарізану маленькими кубиками бекон – це додасть оладкам ще більше смакової насиченості.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цибуля зелена – 2 пучка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок на кефірі з зеленим цибулею. В широку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і збиваємо вручну віночком за повного змішування білка з жовтком. Немає необхідності домагатися утворення пишної піни.
Кефір гріємо в мікрохвильовій печі або на плиті до теплого стану і вливаємо його миску з яйцями. Розмішуємо віночком до однорідності.
Пір’я зеленого лука ретельно промиваємо і добре обсушуємо, щоб тісто не потрапила зайва волога. Укладаємо пір’я цибулі паралельно впритул один до одного і ріжемо впоперек на дрібні кільця.
Висипаємо нарізану цибулю в миску до кефірно-яєчної суміші, перемішуємо. Просіваємо борошно, додаємо її разом з содою до рідких інгредієнтів і добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Консистенція готового тіста виходить досить рідка. Даємо тісту постояти 10-15 хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кислотою кефіру.
В сковороду вливаємо олію і розігріваємо його на плиті до гарячого стану.
Зачерпываем тісто ложкою і викладаємо в гаряче масло у вигляді невеликих оладок. Смажимо на середній температурі три-чотири хвилини і перевертаємо на інший бік. Продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини до утворення рум’яної скоринки.
Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого масла трохи обсушити оладки. Укладаємо їх в стопку на сервірувальній тарілці і подаємо до столу зі сметаною.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без яєць Оладки на кефірі і сметані Оладки на кефірі класичні Оладки на сметані без дріжджів Оладки на сметані без яєць Пісні млинці без дріжджів