З оладки завжди створюють особливу атмосферу на кухні. А вже якщо подати їх на сніданок, то гарний настрій на цілий день забезпечено. Важливо, що така їжа не тільки приваблива, але і досить ситна. Зручно і те, що кожен може вибирати собі різне супровід до оладушкам: сметану, варення, мед, згущене молоко та ін. Створюється враження багатокомпонентного сніданку, а господині всього-то й потрібно, що швидко змішати тісто і посмажити некапризные оладки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко кисле – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування оладок на кислому молоці без соди? У миску розбиваємо яйця, додаємо до них дрібку солі і цукровий пісок.
Віночком збиваємо яйця з добавками до однорідності. Кристалики цукру повинні розчинитися, а на поверхні яєчної маси повинні проступити повітряні бульбашки.
Далі вливаємо в яєчну масу кисле молоко кімнатної температури, перемішуємо.
Просіваємо борошно і висипаємо її частинами разом з ваніліном в яєчно-молочну суміш.
Віночком ретельно перемішуємо всі разом. В залежності від борошна, її може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Саме тому додаємо її потроху, щоб відстежувати консистенцію. Тісто має бути гладким, однорідним, середнього ступеня густоти. Якщо по поверхні тіста провести ложкою, то залишиться неглибока борозна, краї якої відразу почнуть стулятися.
Поверх замішаного тіста висипаємо розпушувач і ще раз гарненько все змішуємо, щоб порошок добре розподілився по всій масі.
На сковороду наливаємо рослинне масло без запаху в такій кількості, щоб воно покрило дно тонким шаром. Ставимо сковороду розігріватися на плиту. Масло повинне стати дуже гарячим – тільки тоді починаємо викладати оладки.
Набираємо тісто столовою ложкою і викладаємо його невеликими порціями на сковороду у вигляді округлих оладок. Залишаємо відстань між виробами. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою – тісто має встигнути пропектися. Смажимо оладки з одного боку півтори-дві хвилини до рум’яної скоринки.
Потім тонкою лопаткою перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не підрум’яняться.
Готові пампушки знімаємо зі сковороди і обсушуємо на паперовому рушнику – воно вбере надлишок олії. Інше тісто обсмажуємо аналогічним чином.
Подаємо оладки в гарячому вигляді зі сметаною, варенням, медом.
Приємного апетиту!
Оладки без кефіру Оладки з розпушувачем Оладки класичні Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці з розпушувачем Оладки на сметані без яєць Пишні оладки на молоці