Оладки на кислому молоці з дріжджами володіють особливою пишністю і не втрачають її після охолодження, тому господині завжди залишають кисле молоко для млинців або оладок. Готуємо з сухими дріжджами, що швидко і зручно.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 0.5 склянки
- Молоко кисле – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 4 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок на кислому молоці з дріжджами. В окремий посуд вбийте яйце, насипте до нього цукор і щіпку солі і з допомогою віночка збийте в пишну масу.
В інший посуд для замішування тіста налийте трохи підігріте в мікрохвильовці кисле молоко, насипте до нього просіяне на сито борошно і розраховане кількість сухих дріжджів. Ці інгредієнти добре перемішайте.
Потім в отримане тісто перелийте збите з цукром яйце і замісити тісто, щоб було однорідним і консистенції густої сметани.
Посуд з тестом прикрийте серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце. За цей час воно підійде і збільшиться в об’ємі в 1,5–2 рази.
Після закінчення цього часу розігрійте сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла.
Ложкою викладайте тісто на сковорідку. Випікайте оладки до рум’яного кольору з обох боків.
Гарячі оладки на кислому молоці з дріжджами подайте до столу з солодким соусом або джемом.
Їжте на здоров’я!
Дріжджові млинці на воді з яйцями Дріжджові оладки з яйцями Оладки без борошна Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на воді без яєць Оладки на молоці з сухими дріжджами ПП оладки на молоці