На сметані, у якої закінчився термін придатності і вона стала більш кислою, можна приготувати пишні та звабливі оладки. Їх готують або солодкими, або з зеленню та іншими солодкими добавками. У цьому рецепті вам пропонується додати в тісто свіжу зелень і сир. У вас вийде просте і ситне блюдо для сніданку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сметана (стара) – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Суміш перців – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки на старій сметані просто! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування оладок на старій сметані. Бажано, щоб вони були кімнатної температури.
В посуд для замішування тіста вилийте сметану, розбийте в неї яйця і за своїм смаком додайте сіль і суміш перців. Ці інгредієнти добре перемішайте віночком.
Шматочок твердого сиру подрібніть на середню терку. Пучок зелені промийте і дрібно наріжте. Сир і зелень перекладіть до сметанної суміші, додайте ложку оцту, і все перемішайте.
Борошно змішайте з содою і пересипте її до решти інгредієнтів. Потім замісіть тісто до стану без грудочок борошна. Сода вступить в реакцію з оцтом і це зробить тісто пишним.
Добре розігрійте сковорідку і змастіть її невеликою кількістю масла. Багато масла не наливайте, інакше оладки будуть дуже жирними. Столовою ложкою викладіть на сковорідку замішане тісто, формуючи невеликі оладки.
Обсмажте на середньому вогні і на обох боків до золотистої скоринки. Підсмажені оладки на старій сметані відразу подайте до столу до чаю або супу.
Смачного!