Пам’ятайте рум’яні і ароматні оладки з шкільній їдальні? Приготувати такі самостійно дуже просто. Дріжджове тісто обов’язково нагадає вам той самий смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Вода – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування оладок як в школі? З’єднаємо всі потрібні продукти для простого дріжджового тіста. Розбиваємо яйце, до нього додаємо цукор, сіль, сухі дріжджі, просіваємо борошно і заливаємо водою.
Збиваємо продукти до однорідності за допомогою міксера.
Тісто для оладок повинно вийти досить густим і тягучим.
Тарілку з одержимим закриваємо харчовою плівкою, проробляємо в ній невеликий отвір і відставляємо продукт в теплому місці.
Очікуємо від 30 хвилин. Вміст має збільшитися ви обсязі і стати більш повітряним.
Нагріваємо сковороду. Викладаємо ложкою тісто у формі оладок.
Смажимо на середньому вогні з обох боків до рум’янцю.
Перекладаємо теплі оладки в тарілку і подаємо до столу. Готово!
Дріжджові млинці на воді Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки класичні Оладки на швидкодіючих дріжджах Пісні оладки Пісні оладки на дріжджах