Це рецепт смачного сніданку для любителів бананової випічки. Оладки з бананом на кефірі готуються швидко, продукти для них завжди є в холодильнику. Легке і смачно пахне страва порадує ваших близьких.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з бананом на кефірі. Спочатку підготуйте всі потрібні продукти для випічки оладок.

Сухі дріжджі насипте в стакан, додайте до них ложку цукру і 40 мл теплої води. Все добре перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

Банан очистити від шкірки, розімніть виделкою і полийте соком лимона, щоб банан не потемнів і придбав легкий цитрусовий аромат.

В посуд для замішування тіста розбийте яйце, насипте решту цукру, додайте щіпку солі і добре збийте вінчиком.

Потім у цю суміш налийте трохи підігрітий кефір і перемішайте віночком.

Потрібну кількість борошна насипте до кефірно-яєчної суміші через сито. Частину пшеничного борошна можете замінити на вівсяну або кукурудзяну, що змінить смак оладок.

Потім в тісто перекладіть бананово-лимонне пюре та розчин активних дріжджів.

Ложкою замісити тісто. Воно має бути консистенції густої сметани. Посуд з тестом поставте на 40 хвилин у тепле місце.

Після закінчення цього часу посмажте оладки на добре розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Тісто більше не перемішуйте.

Приготовані бананові оладки зі сковорідки перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Потім перекладіть їх на красиве блюдо, декоруйте банановими чіпсами і кокосовою стружкою і подайте до столу зі сметаною або джемом.

Приємного апетиту!

Бананові оладки без яєць Дріжджові оладки на кефірі без яєць Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі без яєць і соди