Кабачок – низькокалорійний і корисний овоч, який вживають в їжу як в сирому, так і в приготовленому вигляді. Широко використовується в дитячому харчуванні та дієтології. Оладки з кабачків – страва, яку люблять і готують у кожній родині. Відмінний варіант для сніданку або вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 10 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати класичні оладки з кабачків? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкового оладок.
Зелень кропу ретельно промийте під проточною водою. Просушіть, дрібно нарубаєте ножем.
Кабачок добре вимийте, очистіть від шкірки і насіння, натерти з допомогою дрібної терки. Відіжміть і злийте зайву рідину через сито. Молоді кабачки очищати не потрібно.
В миску до кабачків розбийте курячі яйця і перемішайте.
Додайте дрібно нарізану зелень кропу.
В отриману масу додайте борошно пшеничне, посоліть, поперчіть. Ретельно перемішайте.
Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям – смажте кабачкові оладки без рослинної олії.
Рівномірно розподіліть тісто столовою ложкою. Смажте оладки близько п’яти хвилин з кожної сторони.
Акуратно за допомогою лопатки переверніть на іншу сторону.
Готові кабачкові оладки подавайте зі сметаною.
Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків Коржі з кабачків на сковороді Оладки з кабачків Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків класичні Страви з кабачків