В сезон кабачків хочеться готувати з них різні страви, щоб вдосталь наїстися корисним овочем. Ніжні і ситні оладки з ароматом часнику – один з варіантів всього різноманіття. Приготуйте їх на сніданок на швидку руку – і нагодувати всю сім’ю корисною і смачною їжею.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки (середній) – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки з кабачків на кефірі з часником, кабачок вимийте, зніміть з нього шкірку за допомогою ножа і потріть на тертці, як на деруни, дрібно. Додайте часник, подрібнений за допомогою преса. Зелень вимити, струсіть вологу і дрібно порубаєте, покладіть в тісто.
Сирі яйця збийте в кабачкове тісто.
Додайте кефір кімнатної температури.
Перемішайте всі складові.
Просійте в тісто борошно.
Додайте сіль і добре перемішайте віночком.
поставте Сковороду на сильний вогонь, влийте олію, щоб закривала дно. Зменшіть вогонь до середнього і викладайте тісто ложкою, розташовуючи оладки поруч один з одним.
Смажте до рум’яних сторін по 2 хвилини. Викладайте готові оладки на тарілку, застелене паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте зі сметаною або часниковим соусом.
Приємного апетиту!
Приємного апетиту!
Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки з кабачків з часником Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі класичні Страви з кабачків на сковороді