Вашій увазі представлений рецепт приготування кабачкової ікри шматочками в казані. Дане страву можна подавати як доповнення до гарнірів і м’ясних страв, а також як самостійний перекус. У тому випадку, якщо консистенція закуски вам не по душі, її можна легко змінити за допомогою блендера.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру в казані? Підготуйте необхідні інгредієнти.

Моркву промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Цибулю, очищений від лушпиння, нарізаємо півкільцями.

Беремо казан, вливаємо в нього рослинне масло, і коли воно нагріється, відправляємо туди подрібнену цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі протягом семи хвилин до того моменту, поки вони не стануть м’якими.

Тепер займемося кабачками. У тому випадку, якщо ваші кабачки немолоді, видаляємо шкірку, а також насіння і м’які нутрощі за допомогою ложки. Якщо ж ви маєте справу з молодими кабачками, шкірку і насіння з них видаляти не обов’язково, їх достатньо лише промити. Нарізаємо кабачок кубиками середнього розміру.

Відправляємо нарізаний кабачок в казан до цибулі і моркви. Здобріть овочі невеликою кількістю солі і тушкуйте на повільному вогні протягом сорока хвилин. У процесі гасіння не забувайте періодично помішувати овочі.

Коли кабачок стане м’яким, додайте в овочеву масу майонез і томатну пасту. Все перемішуємо. Після чого, тушкуємо наші овочі ще п’ятнадцять хвилин.

Очищений від лушпиння часник дрібно рубаємо і відправляємо в казан разом з меленим перцем і невеликою кількістю солі. Все перемішуємо. Тушкуємо ще сім хвилин.

Кабачкова ікра шматочками, приготована в казані, готова.

Перед подачею посипте ікру рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра кубиками Кабачкова ікра шматочками Кабачкова ікра, щоб відразу є Страви з кабачків на сковороді