Оладки, приготовані на кукурудзяній муці, виділяються яскравим кольором і особливим смаком. Крім того, страва виходить низькокалорійним і корисним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мука кукурудзяна – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з кукурудзяного борошна на кефірі. Додаємо в яйця сіль і цукор, збиваємо. Маса повинна вийти пінистої, сухі інгредієнти повинні повністю розчинитися.

Вливаємо до яєць кефір і збовтуємо отриману суміш.

Просіваємо два види борошна: пшеничну і кукурудзяну. Сюди додаємо і розпушувач. Перемішуємо до стану однорідної маси.

Нагріваємо сковороду, додаємо рослинне масло. На око викладаємо тісто у формі оладок. Прагнемо, щоб вони вийшли однаковими за розміром.

Готуємо на помірному вогні з обох боків до готовності.

Яскраві рум’яні оладки з кукурудзяного борошна готові. Можна перекладати в загальну тарілку і подавати до столу.

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки класичні Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі з розпушувачем Оладки на кефірі класичні