Оладки, приготовані на кукурудзяній муці, виділяються яскравим кольором і особливим смаком. Крім того, страва виходить низькокалорійним і корисним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Мука кукурудзяна – 6 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з кукурудзяного борошна на кефірі. Додаємо в яйця сіль і цукор, збиваємо. Маса повинна вийти пінистої, сухі інгредієнти повинні повністю розчинитися.
Вливаємо до яєць кефір і збовтуємо отриману суміш.
Просіваємо два види борошна: пшеничну і кукурудзяну. Сюди додаємо і розпушувач. Перемішуємо до стану однорідної маси.
Нагріваємо сковороду, додаємо рослинне масло. На око викладаємо тісто у формі оладок. Прагнемо, щоб вони вийшли однаковими за розміром.
Готуємо на помірному вогні з обох боків до готовності.
Яскраві рум’яні оладки з кукурудзяного борошна готові. Можна перекладати в загальну тарілку і подавати до столу.
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки класичні Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі з розпушувачем Оладки на кефірі класичні