Якщо ви не переносите глютен або просто хочете спробувати приготувати звичні оладки з незвичними інгредієнтами, то спробуйте використовувати для тесту рисову муку. Вона не дасть такий пишний і м’якуш рихлий, властивий для пшеничних оладок – вироби будуть більш плоскі. Але от смак у таких оладок дуже ніжний і приємний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 170 гр.
- Рисова мука біла – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок з рисового борошна на молоці. У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукровий пісок.
Збиваємо вінчиком або міксером до повної однорідності та легкої піни.
В яєчну масу вливаємо молоко, перемішуємо.
Потім всипаємо просіяне рисову борошно, дрібку солі і розпушувач.
Знову перемішуємо – тісто готове. Даємо йому постояти при кімнатній температурі п’ятнадцять-двадцять хвилин перед смаженням.
Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла силіконової пензликом. Добре розігріваємо її на плиті.
Набираємо замішане тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих круглих оладок, залишаючи невелику відстань між ними, щоб не злипалися. Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигало пропектися.
Смажимо оладки без кришки спочатку з одного боку, потім з іншою, поки не з’явиться золотава скоринка.
Обсмажені оладки знімаємо зі сковороди, укладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною.
Смачного!