Оладки любить вся сім’я – рум’яні пампушки можна є з чим завгодно і кожен раз міняти настрій трапези. Особливо гарні оладки відразу після смаження – гарячі, м’які, пишні. В остившем вигляді їх принадність кілька втрачається, але її легко відновити, якщо прогріти вироби в мікрохвильовці або в сковорідці з додаванням невеликої кількості води. Готуємо дані дріжджові оладки на молоці з застосуванням сирих дріжджів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Свіжі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати оладки з сирими дріжджами на молоці? Для початку активуємо дріжджі. У миску наливаємо молоко, нагріваємо його до теплої температури. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок і кладемо дріжджі. Розмішуємо все разом, поки дріжджі і кристалики цукру не розчиняться.

Залишаємо суміш в теплому місці на тридцять хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі і покритися піною.

Потім всипаємо вказану кількість борошна, попередньо просіяти її. Добре перемішуємо вінчиком, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Консистенція тіста виходить схожою на густу сметану.

Затягуємо миску з замішаним тістом харчовою плівкою або покриваємо чистим кухонним рушником. Прибираємо в тепле місце для підйому.

Приблизно через сорок-сорок п’ять хвилин тісто має збільшитися в півтора-два рази.

В сковорідку наливаємо рослинне масло і гарненько його розігріваємо.

Набираємо тісто столовою ложкою з краю миски, щоб не порушувати легкості, і викладаємо його в гаряче масло у вигляді невеликих оладок. Залишаємо достатня відстань між оладками, так як вони виростають у розмірі під час смаження. Температуру плити підтримуємо середньої, закриваємо сковороду кришкою.

Смажимо оладки з обох сторін приблизно за півтори хвилини до красивої золотистої скоринки.

Обсмажені вироби знімаємо зі сковороди лопаткою і поміщаємо на паперовий рушник, щоб воно видалило зайве масло після смаження.

Потім перекладаємо оладки на сервірувальну тарілку і подаємо на стіл гарячими зі сметаною, варенням, сиропами, згущеним молоком та іншими добавками.

Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на молоці без яєць Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки без яєць Оладки на молоці без розпушувача Оладки на молоці без соди і розпушувача Оладки на сметані без яєць