Оладки можна приготувати з будь-якого борошна, та й не тільки борошна. Рекомендую рецепт корисних і низькокалорійних оладок з житнього борошна на кефірі. Якщо ви стежите за фігурою і хочете знизити калорійність оладок візьміть кефір із зниженою жирністю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно вівсяна – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати оладки з житнього борошна на кефірі просто! У глибоку ємність вилийте склянку кефіру кімнатної температури, розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте з допомогою віночка або столової ложки.
В окремій ємності змішайте харчову соду з житнього обдирного борошном. Просійте суміш через сито. Поступово в кілька прийомів введіть в рідку масу, ретельно вимішуючи тісто, щоб не залишилося грудочок. Залиште приготоване тісто відпочити на 15-20 хвилин.
Добре розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Викладіть тісто столовою ложкою, надаючи оладкам округлу форму. Смажте на середньому вогні до появи рум’яного краєчка.
З допомогою силіконової лопатки переверніть оладки, і смажте з другої сторони ще пару хвилин.
Готові оладки на кефірі з житнього борошна подавайте на стіл зі сметаною. За бажанням приготуйте сметанний соус зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Вівсяні оладки Оладки без борошна Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки з содою ПП оладки на кефірі