Щоб посмажити опеньки з картоплею, потрібно мінімум зусиль і зовсім небагато часу. З процесом впорається навіть початківець кулінар, а результат перевершить всі очікування. Важливий нюанс для додаткової ароматизації страви – додавання шматочків бекону. Обсмажені до легкої скоринки, вони роблять аромат грибів з картоплею ще більш інтенсивним, а смак – більш насиченим. Опеньки можна використовувати як в свіжому вигляді, так і в замороженому.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Опеньки свіжі – 400 гр.
- Бекон – 150 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати опеньки смажені з картоплею. Бекон нарізаємо невеликими кубиками. На широкій сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло в невеликій кількості. Висипаємо в сковороду порізаний бекон і при середній температурі обсмажуємо його до утворення легкої рум’яної скоринки. Поки бекон обсмажується, відварюємо очищені і промиті опеньки протягом десяти хвилин. Після варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо відвару стекти. Якщо використовуються заморожені опеньки, то перед обсмажуванням варто злегка розморозити їх, щоб позбавити від частини вологи.
Коли шматочки бекону почнуть рум’янитися, кладемо в сковороду підготовлені опеньки. Перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець. При необхідності доливаємо ще рослинного масла. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо гриби протягом десяти хвилин при низькій температурі.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо бульби на маленькі кубики. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й обсушуємо. Ріжемо цибулю дрібними шматочками або тонкими полукружиями.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку сковороди і перевіряємо готовність опеньків – вони повинні стати м’якими.
Додаємо в сковороду шматочки картоплі, перемішуємо їх з грибами і знову закриваємо сковороду кришкою. Готуємо при середньо-низькій температурі п’ятнадцять хвилин орієнтовно, поки картопля практично повністю не дійде до готовності.
Після закінчення зазначеного часу додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо.
Висипаємо в сковорідку підготовлений цибулю і перемішуємо.
Знову закриваємо сковороду кришкою і смажимо до повної готовності картоплі і цибулі. Гарячі опеньки з картоплею розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню за бажанням і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Картопля з опеньками на сковороді Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти