Щоб посмажити опеньки з картоплею, потрібно мінімум зусиль і зовсім небагато часу. З процесом впорається навіть початківець кулінар, а результат перевершить всі очікування. Важливий нюанс для додаткової ароматизації страви – додавання шматочків бекону. Обсмажені до легкої скоринки, вони роблять аромат грибів з картоплею ще більш інтенсивним, а смак – більш насиченим. Опеньки можна використовувати як в свіжому вигляді, так і в замороженому.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Опеньки свіжі – 400 гр.
  • Бекон – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати опеньки смажені з картоплею. Бекон нарізаємо невеликими кубиками. На широкій сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло в невеликій кількості. Висипаємо в сковороду порізаний бекон і при середній температурі обсмажуємо його до утворення легкої рум’яної скоринки. Поки бекон обсмажується, відварюємо очищені і промиті опеньки протягом десяти хвилин. Після варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо відвару стекти. Якщо використовуються заморожені опеньки, то перед обсмажуванням варто злегка розморозити їх, щоб позбавити від частини вологи.

Коли шматочки бекону почнуть рум’янитися, кладемо в сковороду підготовлені опеньки. Перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець. При необхідності доливаємо ще рослинного масла. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо гриби протягом десяти хвилин при низькій температурі.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо бульби на маленькі кубики. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й обсушуємо. Ріжемо цибулю дрібними шматочками або тонкими полукружиями.

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку сковороди і перевіряємо готовність опеньків – вони повинні стати м’якими.

Додаємо в сковороду шматочки картоплі, перемішуємо їх з грибами і знову закриваємо сковороду кришкою. Готуємо при середньо-низькій температурі п’ятнадцять хвилин орієнтовно, поки картопля практично повністю не дійде до готовності.

Після закінчення зазначеного часу додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо.

Висипаємо в сковорідку підготовлений цибулю і перемішуємо.

Знову закриваємо сковороду кришкою і смажимо до повної готовності картоплі і цибулі. Гарячі опеньки з картоплею розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню за бажанням і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля з опеньками на сковороді Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти