Смажені опеньки в мультиварці в оточенні рум’яної картоплі – це не тільки смачно, але ще просто і швидко. Кухня наповниться яскравими ароматами, на які зберуться всі домочадці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Опеньки свіжі – 500 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування опеньків з картоплею в мультиварці? Гриби перебрати, помити, якщо потрібно, почистити від дрібного сміття. Зварити гриби в підсоленій воді близько 15-20 хв. Злити воду, остудити і порізати гриби невеликими шматочками. Скласти гриби в каструлю, встановити режим смаження і готувати, перемішуючи, близько 7 хв., поки не випарується зайва рідина.

Цибулю почистити і дрібно нарізати, додати до грибів, а також влити рослинне масло. Все перемішати і ще через 7 хв. зупинити програму.

Картоплю почистити, помити і порізати брусочками. Ретельно промити водою, при цьому змиється зайвий крохмаль, картопля краще буде зберігати свою форму при обсмажуванні.

Викласти картоплю на зажарку, добре перемішати. Закрити каструлю кришкою, вибрати режим випічки і готувати 20 хв

Перемішати, посолити, додати перець, випікати ще 20 хв. з іншого боку. Картопля має пропектися з усіх боків.

Подавати до столу можна з будь-яким соусом, сметаною або свіжої нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Картопля Як приготувати опеньки - рецепти