Овочеве рагу без масла – прекрасне блюдо для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Завдяки тому, що в складі страви переважають овочі, воно дуже легко засвоюється організмом, а значить, його можна подавати до столу навіть на вечерю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 600 гр.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Моркву – 420 гр.
  • Бульйон з курки – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 12 гр.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Маргарин вершковий – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу без масла. Для початку займемося приготуванням соусу. Очищаємо від шкірки моркву, потім нарізаємо її невеликим кубиком.

Подрібнену моркву відправляємо на спеціальну сковорідку і тушкуємо без додавання рослинного масла протягом десяти хвилин.

Наступний крок – в сковорідку до моркви додаємо томатну пасту, все перемішуємо і тушкуємо протягом п’ятнадцяти хвилин. У процесі гасіння не забувайте періодично помішувати вміст сковорідки.

Через п’ятнадцять хвилин томатна паста повинна загуснути, а морква – стати м’якою.

Тепер беремо сотейник і відправляємо туди борошно. Обсмажуємо борошно протягом декількох хвилин.

Далі вливаємо в сотейник курячий бульйон.

Туди ж відправляємо моркву з томатною пастою, які ми гасили на сковорідці, чорний перець, сіль, цукор і лавровий лист. Ставимо сковороду на плиту і варимо його вміст на повільному вогні протягом п’ятнадцяти хвилин.

Через п’ятнадцять хвилин знімаємо сковороду з вогню, потім за допомогою заглибного блендера робимо консистенцію нашого соусу однорідною, попередньо додавши в отриману масу 20 грамів маргарину.

Наступний крок – поділяємо на суцвіття цвітну капусту, промиваємо її.

Відварюємо цвітну капусту в підсоленій воді.

Промиваємо і очищаємо від шкірки картоплю, потім нарізаємо його невеликим кубиком.

Ті ж маніпуляції робимо і з гарбузом.

Моркву нарізаємо тонкою соломкою.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

В глибоку сковорідку викладаємо подрібнену картоплю і натерту на тертці моркву. Обсмажуємо овочі без олії до тих пір, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.

Після цього в сковорідку відправляємо соус.

Все перемішуємо і тушкуємо протягом п’ятнадцяти хвилин.

Після цього в сковорідку додаємо подрібнену гарбуз.

Для того, щоб рагу не вийшло дуже густим, додайте в сковорідку склянку очищеної води.

Коли гарбуз розм’якне, додаємо в загальну масу відварену цвітну капусту, зелений горошок і пропущений через прес часник.

Все перемішуємо. Наше рагу готово. Страва подається в гарячому вигляді.

Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і м'ясом Овочеве рагу з картоплею на сковороді Овочеве рагу з кольоровою капустою Овочеве рагу з куркою та картоплею Овочеве рагу з м'ясом