Особливо влітку в сезон овочів хочеться їх стушкувати і приготувати щось смачне і корисне, наприклад, гаряче рагу. Тушкувати овочі будемо зі сметаною, без томатів, тому страва вийде без кислинки помідорів з вершковим смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сметана – 50 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати овочеве рагу тушковане легко! Цибулю і моркву очистіть і сполосніть під проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву тонкими кружками. Перекладіть овочі в каструлю з маслом і обсмажте 5 хвилин на невеликому вогні, перемішуючи.

Картопля очистіть і добре вимийте. Наріжте картоплю кубиками і покладіть в каструлю, влийте 1 / 3 склянки води і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.

Капусту тонко наріжте і покладіть в каструлю, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.

Кабачок промийте, розріжте хвостики і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть їх у каструлю, перемішайте.


Баклажани очистіть від шкірки, наріжте не товстими шайбами і умочіть їх у борошні. Надсилайте баклажани в загальну каструлю, присипте сіллю і перцем за смаком.

Влийте 1/3 склянки води і тушкуйте на слабкому вогні 20 хвилин, періодично перемішуючи. Додайте сметану, перемішайте і готуйте 5 хвилин.

Всипте в каструлю подрібнені часник, дрібно порубану зелень і знімайте з плити. Залиште рагу на 5 хвилин під кришкою просочитися ароматами і подавайте.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами і капустою Овочеве рагу з кабачками і морквою