Дитячої овочеве рагу готується в основному з капусти, картоплі, моркви та цибулі, тільки самим щадним способом, тобто гасінням. Важливо, щоб овочі стали м’якими. Заправляється воно соусом із сметани і томату, хоча можна згасити овочі в молочному соусі. Страва вийде колоритним та ніжним і сподобається маленьким дітям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Горошок зелений консервований – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати овочеве рагу як у дитячому садку? Цибулю і моркву почистіть і промийте.

Потім їх порізати на маленькі кубики.

В каструлі для гасіння розігрійте набагато масла і злегка обсмажте в ньому нарізані моркву і цибулю (4-5 хвилин). Якщо діти зовсім маленькі, то овочі не обсмажуйте, а потушкуйте, додавши в каструлю воду (хвилин 10 після закипання).

Помідор наріжте на невеликі шматочки і перекладіть до моркви і цибулі.

Шматок качана капусти наріжте на невеликі кубики і, трохи присолив, пам’ятайте рукою.

Потім перекладіть до інших овочів. Долийте в каструлю набагато води, щоб овочі тушкувалися, а не варилися.

Картоплю почистіть і наріжте також на кубики. Перекладіть його в каструлю.

Додати в рагу зелений горошок і посоліть блюдо.

Тушкуйте овочі на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 1 години, щоб вони стали дуже м’якими. Воду можна доливати до овочів по мірі википання.

Змішайте на тарілочці сметану з томатною пастою.

Під час гасіння додайте в рагу соус зі сметаною і томатною пастою, перемішайте.

За 10 хвилин до кінця гасіння налийте в рагу борошно, розведену в 50 мл води, і ще раз перемішайте.

Приготоване овочеве рагу розкладіть по тарілочках і подайте до столу з тюфтельками або сосисками.

Приємного апетиту вашим дітям!

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу ПП