Овочеве рагу з баклажанами в духовці – універсальне блюдо, яке можна приготувати з будь-яких овочів. Для приготування ароматного страви можна скористатися мультиварка, плитою, духовкою або навіть мангалом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кабачки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт овочевого рагу з баклажанами в духовці гранично простий! Першим ділом вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середніми за розміром кубиками.

Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середніми за розміром кубиками.

Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте середніми за розміром кубиками.

Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин. Після чого промийте в холодній воді кілька разів і дайте стекти зайвої рідини.

Підготовлені овочі викладіть у форму для запікання, злегка посоліть і збризніть невеликою кількістю оливкової олії.

Форму для запікання помістіть в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин, періодично помішуючи.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте середнім кубиком.

Помідори вимийте, обсушіть і вирізати плодоніжку, потім наріжте середнім кубиком.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте гострим ножем.

Акуратно вийміть форму для запікання з духовки. Додайте болгарський перець, ріпчасту цибулю, помідори і часник.

Додайте за смаком прованські трави і злегка посоліть і збризніть невеликою кількістю оливкової олії.

Форму для запікання знову помістіть в духовку ще на 30 хвилин, періодично помішуючи.

Акуратно вийміть форму для запікання з духовки, щоб не обпектися. Готове овочеве рагу подавайте порційно, за бажанням прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Кабачки з помідорами Кабачки з часником в духовці Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками і баклажанами Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею