Овочеве рагу з баклажанами виходить смачним і зажаристым завдяки тому, що овочі попередньо обсмажують в рослинному маслі. Це надає закуски більш насичений смак, шматочки овочів просочуються маслом і стають дуже м’якими і соковитими.
Інгредієнти: на 4 л.
- Баклажан – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло рослинне – для смаження
- Помідори свіжі – 12 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати овочеве рагу з баклажанів на зиму? Баклажани помити, порізати довгою соломкою. Шматочки баклажанів, посолити і дати постояти півгодини.
Далі баклажани віджати, посмажити порціями в соняшниковій олії до рум’яного кольору. Перекласти в каструлю.
У перцю видалити коробочки з насінням.
Помити перець, очищений цибулю і моркву.
Перець нарізати півкільцями, цибулю нашаткувати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці.
Посмажити в соняшниковій олії цибулю з морквою до рум’яності.
Додати солодкий перець і баклажани. Помідори потерти на тертці і покласти в сковороду до овочів.
Згасити ще трохи. Повернути всі овочі назад в каструлю.
Каструлю встановити на вогонь, після закипання варити 50 хв. Далі розкласти рагу по стерильним скляним банкам і закатати.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з помідорами