Овочеве рагу – корисне і соковите блюдо, яке можна приготувати в мультиварці, на плиті або в духовці. Сьогодні я хочу поділитися рецептом овочевого рагу з кабачками, баклажанами і картоплею, приготованого в духовці. Таке блюдо можна подати в будь-який день, на вечерю або на сімейний обід, або використовувати як гарнір на святковому застіллі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Кабачки – 400 гр.
  • Баклажан – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею в духовці, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, а потім наріжте дрібним кубиком.

Кабачки вимийте під проточною водою, обсушіть, обріжте кінчики, а потім наріжте середнім за розміром кубиком. Якщо використовуєте великі кабачки, попередньо очистіть їх від насіння і серцевини, а потім наріжте.

Баклажани ретельно промийте під водою, потім обсушити і наріжте середнім кубиком.

Помідори ретельно вимийте, потім обсушити на кухонному рушнику, видаліть плодоніжку і наріжте дрібним кубиком. Морква добре промийте під водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Глибоку сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла, після чого викладіть нарізану ріпчасту цибулю. Періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин до розм’якшення. Після чого додайте натерту моркву, ретельно перемішайте і обсмажте ще кілька хвилин.

Потім викладіть кабачки і баклажани, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і відставте в бік.

Картоплю добре промийте під водою, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки. Очищений картопля нарізати середнім кубиком. Візьміть ще одну сковороду, добре розігрійте на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть підготовлений картоплю, посоліть і поперчіть. Обсмажте картоплю 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Підготуйте спеціальні горщики. На дно викладіть спочатку картоплю, потім розподіліть обсмажені овочі, трохи посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Потім викладіть нарізані помідори. Необхідну кількість питної води розподіліть по горщикам. Влийте лимонний сік за бажанням. Улюблену зелень ретельно промийте, а потім струсіть від зайвої вологи. Зелень подрібніть гострим ножем і присипте нею овочеве рагу.

Горщики з овочами накрийте кришками і поставте в заздалегідь розігріту духовку. Готуйте страву приблизно 35-40 хвилин при температурі 190-200 градусів. Після закінчення часу акуратно вийміть страву з духовки і подавайте на стіл прямо в горщиках або викладіть на порційні тарілки.

Приємного апетиту!

Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами Овочеве рагу в духовці Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею Овочеве рагу з картоплею і помідорами ПП рецепти з кабачків