Просте, але дуже ситне блюдо можна приготувати з картоплі і капусти. Не дивлячись на свою доступність і простоту інгредієнтів, рагу за цим рецептом можна назвати справжнім кулінарним шедевром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 700 гр.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Томатна паста – 20 – 30 мл
- Масло олію – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати овочеве рагу з картоплею і капустою. Всі овочі ретельно вимити холодною водою. Картопля очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою. З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями.
Моркву очистіть і натріть її на крупній тертці. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжку, перегородки і насіння, м’якоть наріжте тонкими смужками.
На розігріту сковорідку налийте трохи олії. Спочатку обсмажте картоплю до золотавого кольору, перекладіть його в казан, де рагу буде гаситися до готовності. Потім в тій же сковорідці обсмажте болгарський перець, після нього капут, всі обсмажені овочі перекладайте в казан.
Додайте в казан цибулю і моркву, влийте томатну пасту і трохи води, посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте. Казан з овочами поставте на маленький вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 30-35 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додайте подрібнені часник і зелень, ці інгредієнти додадуть особливий аромат вашої страви. Приберіть казан з вогню, не знімаючи кришку дайте рагу настоятися 10 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і перцем