Мариновані овочі гриль – смачна річна овочева закуска з ароматом димку. Овочі мариновані по-грузинськи виходять соковитими, пряними, з цілою гамою різноманітних смаків.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 2 головки
  • Баклажан – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Кінза – 2 пучка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Волоський горіх (очищений) – 100 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет білий винний – 50 мл
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Чебрець свіжий – 5 гілок

Процес приготування:

Готувати овочі на мангалі по-грузинськи просто! Перець промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо на 4-6 частин кожен.

Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо кружечками завтовшки близько 1 див

Червоний цибулю чистимо, промиваємо й розрізаємо навпіл. Якщо цибулини великі – на 4 частини.

Баклажани промиваємо, відокремлюємо від плодоніжок і нарізаємо скибочками товщиною близько 1 см.

Кладемо всі нарізані овочі у велику ємність, солимо і перчимо, додаємо оливкову олію і добре перемішуємо.

Викладаємо всі овочі на решітку і обсмажуємо овочі з обох сторін на мангалі до готовності.

Займемося приготуванням маринаду: в ступці подрібнюємо насіння коріандру і чебрець, додаємо подрібнену кінзу, дрібно порубаний часник і гострий перець. Все добре перетираємо товкачем.

Волоські горіхи підсушуємо на гарячій сковороді. Потім пропускаємо горіхи через м’ясорубку, так вони виділять більша кількість масла. Змішуємо подрібнені волоські горіхи і маринад. Все добре перемішуємо.

Зняті з решітки овочі викладаємо в глибоку ємність, додаємо маринад, винний оцет і добре перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по овочам.

Готові овочі подаємо на стіл з м’ясом, свіжим лавашем і келихом червоного вина. Для зберігання овочі можна скласти в стерилізовані банки і поставити в холодильник. Приємного апетиту!

Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі