Мариновані овочі гриль – смачна річна овочева закуска з ароматом димку. Овочі мариновані по-грузинськи виходять соковитими, пряними, з цілою гамою різноманітних смаків.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля червоний – 2 головки
- Баклажан – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Кінза – 2 пучка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Волоський горіх (очищений) – 100 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет білий винний – 50 мл
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Масло оливкова – 100 мл
- Чебрець свіжий – 5 гілок
Процес приготування:
Готувати овочі на мангалі по-грузинськи просто! Перець промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо на 4-6 частин кожен.
Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо кружечками завтовшки близько 1 див
Червоний цибулю чистимо, промиваємо й розрізаємо навпіл. Якщо цибулини великі – на 4 частини.
Баклажани промиваємо, відокремлюємо від плодоніжок і нарізаємо скибочками товщиною близько 1 см.
Кладемо всі нарізані овочі у велику ємність, солимо і перчимо, додаємо оливкову олію і добре перемішуємо.
Викладаємо всі овочі на решітку і обсмажуємо овочі з обох сторін на мангалі до готовності.
Займемося приготуванням маринаду: в ступці подрібнюємо насіння коріандру і чебрець, додаємо подрібнену кінзу, дрібно порубаний часник і гострий перець. Все добре перетираємо товкачем.
Волоські горіхи підсушуємо на гарячій сковороді. Потім пропускаємо горіхи через м’ясорубку, так вони виділять більша кількість масла. Змішуємо подрібнені волоські горіхи і маринад. Все добре перемішуємо.
Зняті з решітки овочі викладаємо в глибоку ємність, додаємо маринад, винний оцет і добре перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по овочам.
Готові овочі подаємо на стіл з м’ясом, свіжим лавашем і келихом червоного вина. Для зберігання овочі можна скласти в стерилізовані банки і поставити в холодильник. Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі