Немає нічого смачніше і простіше овочів, приготованих на мангалі. Це нехитре блюдо ідеально доповнить шашлики, запечену рибу або складе основу овочевого рагу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баклажан – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло оливкове – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати овочі на мангалі? Овочі помийте, обсушіть. Кабачки і баклажани наріжте кружечками не більше одного сантиметра завтовшки.
Помідори розріжте навпіл.
Болгарський перець, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння. Якщо перці дуже великі – наріжте їх на четвертинки.
Часник очистіть від лушпиння, подрібніть його пресом і змішайте з оливковою олією, додайте сіль і спеції за смаком.
Перекладіть нарізані овочі у велику миску, залийте їх маринадом, перемішайте.
Овочі викладіть на решітку. Помістіть решітку над добре розігрітими вугіллям, готуйте овочі по 5-10 хвилин з кожного боку.
Готові овочі перекладіть на загальне блюдо, при бажанні посипте кунжутом і рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі