Панкейкі на кефірі – це адаптований рецепт американських млинчиків для наших реалій, так як класичні північноамериканські панкейкі можна спекти лише на солодкому молоці або вершках. Якщо не додавати у цей рецепт яйце, панкейкі будуть ще пишніше. Такі панкейкі дуже нагадують наші рідні товстенькі млинці виходять дуже смачними!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати панкейкі на кефірі без яєць? Кефір нагрійте до кімнатної температури, стежачи, щоб він не згорнувся.
До нього додайте рослинне масло і трохи збийте масу віночком або міксером.
Просійте борошно і додайте в тісто.
Збийте тісто, щоб не залишилося грудок, у вас повинно вийде густе тісто.
Харчову соду або розпушувач додайте в тісто. Соду можна погасити оцтом, якщо кефір не дуже кислий. Нехай тісто постоїть 15 хвилин і почне добре пузиритися.
До середнього вогню нагрійте сковороду, щоб панкейкі змогли повністю пропектися, вони будуть товстенькими.
Черпаком наливайте по одному круглому панкейку на сковороду за один раз.
На одному боці печіть панкейк, поки його верх не покриється пухирями і не почне ущільнюватися; можна пекти під кришкою. Потім спечіть панкейк до готовності з другої сторони.
Готові панкейкі на кефірі викладайте стопкою і подавайте до столу з медом, зі згущеним молоком, з вершками або ж зі сметаною.
Приємного апетиту!
Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі без яєць Панкейкі класичні Панкейкі на кефірі класичні