Панкейкі на кислому молоці комусь здадуться знайомими рецептом, як млинці на кефірі, а кому-то буде в новинку. Такі панкейкі трохи відрізняються смаком від звичайних, і готувати треба на добре прокисшем молоці. Смажимо панкейкі на сухій сковорідці і зовсім без масла.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко кисле – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати панкейкі на кислому молоці? У глибоку миску розбийте яйце, додайте до нього цукор і все міксером збийте в густу світлу масу.
Кисле молоко трохи підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані і перелийте його в мисочку. Додайте до цієї маси рослинне масло і ще раз збийте.
Борошно насипте в цю суміш через сито або окремо просіяти і додати в миску.
Міксером замісіть тісто до однорідного стану і консистенції згущеного молока.
Потім насипте в тісто соду, перемішайте, щоб на поверхні з’явилися пухирці повітря, і залиште тісто на 15 хвилин для вистоювання.
Розігрійте суху сковорідку (з антипригарним покриттям або спеціальну блинницу). Наливайте приготоване тісто на сковорідку ополоником або великою ложкою і на невеликому вогні спечіть панкейкі.
Обсмажуйте їх на обох сторонах до рівномірного золотистого кольору і поки весь панкейк не покриється великими бульбашками.
Подайте до приготованим панкейкам вершкове масло, мед або варення і можете запрошувати всіх до сніданку.
Приємного апетиту!
Американські панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі класичні Панкейкі на кислому молоці Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці класичні