Панкейкі давно стали популярним сніданком. Адже їх легко готувати, а виходять вони неймовірно красивими. Щоб зробити їх по-справжньому правильно, додамо трохи соди. Сода зробить ласощі пишним і повітряними. А якщо подати їх з медом або шоколадом, вийти просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Для приготування панкейків з содою нам знадобитися глибока миска. Беремо півтори склянки борошна і висипаємо її в ємність.

Додаємо до неї сіль.

Потім засипаємо ложку соди.

Тепер замішуємо в масу цукор. Якщо ви любите солодкі панкейкі, додайте трохи більше цукру.

Поступово вливаємо молоко, акуратно все розмішуючи.

Вбиваємо в тісто яйце.

Тепер нам знадобиться міксер, щоб розмішати все до повної однорідності.

Вливаємо олію.

Засипаємо лимонну кислоту і ще раз все перемішуємо міксером. Дамо тісту настоятися 10 хв.

Смажимо на сковороді з антипригарним покриттям, щоб панкейкі були пишні і не жирні. Розігріваємо її і виливаємо першу порцію тіста. Вистачить 2 ст. л. На один панкейк.

Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Повторюємо процес з усім тестом.

Приємного апетиту!

Американські млинці Панкейкі без розпушувача Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці класичні