Японські панкейкі-суфле – неймовірно ніжний і дуже смачний десерт. Його можна приготувати і вдома. Головне завдання в приготуванні японських панкейків – це збити до густої піни білки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати японські панкейкі-суфле, необхідно відокремити білки від жовтків. Відокремлені жовтки з’єднайте з молоком, ваніліном і розпушувачем тіста, збийте.

Просійте борошно і змішайте її з крохмалем, додайте суміш до жовтків і перемішайте.

Білки збийте з цукром на максимальній швидкості міксера 2-3 хвилини до отримання щільної піни.

Силіконової лопаткою обережно перекладіть білкову масу до жовтків і борошні, перемішуйте їх, рухаючись знизу вгору, так у тесті збережеться більше повітря. У підсумку воно вийде дуже легким і повітряним.

змастіть Поверхню сковороди серветкою, змоченою камфорним маслом. Кондитерське кільце змастіть маслом зсередини. Кільце допоможе оладушкам в процесі смаження зберегти ідеально круглу форму. Покладіть кільце на сковорідку, викладіть в нього частину тесту, так щоб воно заповнилося на 2/3, влийте в сковороду 1 столову ложку води для утворення пари і накрийте кришкою. Запікайте панкейк 3-4 хвилини. Оладка повинна збільшиться в розмірі.

Переверніть кільце і запікайте оладку з іншого боку під кришкою 2-3 хвилини, попередньо вливши на сковороду столову ложку води.

Акуратно пройдіться гострим ножем по краю кільця і вийміть оладку. Перед приготуванням наступної порції очистіть кільце від залишків тіста і змастіть маслом. Подавайте готові панкейкі з джемом або улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем Панкейкі на молоці класичні