Вашій увазі пропонується оригінальний рецепт випічки панкейків. Замісимо тісто на мигдалевому молоці, що зробить вашу випічку дуже ароматною. Мигдальне молоко нескладно приготувати вдома. Приготування таких панкейків не відрізняється від звичайного рецепту. Тісто замішується з розпушувачем і випікаються мигдальні панкейкі на сухій сковорідці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка
  • Мигдаль – 140 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати панкейкі на мигдалевому молоці? Мигдальне молоко приготуйте заздалегідь. Його можна зробити в будь-якому обсязі і зберігати кілька діб у холодильнику. Замочіть горіхи на ніч у холодній воді.

Потім воду злийте і промийте мигдаль. Промитий мигдаль покладіть в чашу блендера, додайте мед, корицю і воду, і подрібніть до однорідного стану.

Отриману масу відіжміть через складену в кілька шарів марлю, так у вас вийде склянку мигдального молока.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте сіль, цукор, налийте склянку підігрітого в мікрохвильовці мигдального молока і з допомогою віночка все добре збийте.

Борошно просійте через сито і пересипте до збитим яйцям. Віночком замісіть тісто. Воно має бути по консистенції як густа сметана, і не містити грудочок.

замішане тісто всипте пакетик розпушувача і ще раз перемішайте.

Добре розігрійте на великому вогні суху сковорідку, потім зменшіть вогонь до середнього і можете випікати панкейкі. Наливайте тісто на сковорідку в такій кількості, щоб панкейк вийшов в діаметрі до 10-15 см, не більше.

Обсмажуйте панкейк на одній стороні до появи множинних бульбашок і потім перевертайте.

Золотава скоринка на обсмаженої стороні панкейка не дозволяє виходити бульбашок назовні, і від цього панкейк збільшується і стає пишним. З приготованого тесту у вас повинно вийде 10-12 панкейків.

Спечені панкейкі на мигдалевому молоці складіть стопкою на тарілку і подайте до сніданку зі свіжими ягодами і сметаною.

Приємного апетиту!

Американські млинці Панкейкі без молока Панкейкі на воді ПП панкейкі