Панкейкі – це невеликі ніжні американські млинці, за смаком нагадує бісквіт. Способів приготування їх безліч: тісто для панкейків готують на молоці, на кефірі, з какао, шоколадом, бананом. Сьогодні ми приготуємо панкейкі на воді – виходить відмінний варіант млинців з мінімуму інгредієнтів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Як приготувати панкейкі на воді? Відокремлюємо жовток від білка. Білок поки відправляємо в холодильник. Желтов добре збиваємо за допомогою віночка або міксера. Додаємо до жовтка воду (воду додаємо звичайну, фільтровану) і добре перемішуємо.

В рідку суміш додаємо сіль, ванілін, провеиваем борошно з розпушувачем. Все добре вимішуємо ложкою.

У тісто додаємо оливкову олію. Дістаємо з холодильника білок, додаємо в нього цукор і збиваємо його за допомогою міксера до пишної піни. Потім додаємо збиту масу в тісто. Акуратними рухами знизу вгору перемішуємо тісто, щоб не осадити білок.

Розігріваємо сковороду, в центр сухий сковороди викладаємо 3 столові ложки тіста, нахиляти сковороду не треба, тісто саме буде розтікатися. Підсмажити панкейк пару хвилин, коли зверху тісто трохи подпечется, з’являться характерні дірочки і тісто стане матовим – перевертаємо панкейк на іншу сторону і обсмажуємо його до рум’яного кольору.

Готові теплі панкейкі подаємо зі сметаною, джемом, згущеним молоком або улюбленим кремом. Приємного апетиту!

Американські панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без молока і кефіру Панкейкі класичні Панкейкі на воді