Панкейкі – це невеликі ніжні американські млинці, за смаком нагадує бісквіт. Способів приготування їх безліч: тісто для панкейків готують на молоці, на кефірі, з какао, шоколадом, бананом. Сьогодні ми приготуємо панкейкі на воді – виходить відмінний варіант млинців з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Вода – 125 мл
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Як приготувати панкейкі на воді? Відокремлюємо жовток від білка. Білок поки відправляємо в холодильник. Желтов добре збиваємо за допомогою віночка або міксера. Додаємо до жовтка воду (воду додаємо звичайну, фільтровану) і добре перемішуємо.
В рідку суміш додаємо сіль, ванілін, провеиваем борошно з розпушувачем. Все добре вимішуємо ложкою.
У тісто додаємо оливкову олію. Дістаємо з холодильника білок, додаємо в нього цукор і збиваємо його за допомогою міксера до пишної піни. Потім додаємо збиту масу в тісто. Акуратними рухами знизу вгору перемішуємо тісто, щоб не осадити білок.
Розігріваємо сковороду, в центр сухий сковороди викладаємо 3 столові ложки тіста, нахиляти сковороду не треба, тісто саме буде розтікатися. Підсмажити панкейк пару хвилин, коли зверху тісто трохи подпечется, з’являться характерні дірочки і тісто стане матовим – перевертаємо панкейк на іншу сторону і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
Готові теплі панкейкі подаємо зі сметаною, джемом, згущеним молоком або улюбленим кремом. Приємного апетиту!
Американські панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без молока і кефіру Панкейкі класичні Панкейкі на воді