Японські панкейкі готуються на сковороді або листі. Для того, щоб вони зберігали круглу форму, іноді використовують кондитерські кільця. Їх роблять дуже високими і подають по кілька штук, укладаючи один на одного.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Вода – 6 – 12 ч. л.
- Молоко коров’яче – 25 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – 1 щіпка
- Масло вершкове – 30 – 40 гр.
Процес приготування:
Як приготувати японські панкейкі? Відокремте білки від жовтків.
В окремій мисці ретельно перемішайте просіяне борошно з розпушувачем.
В невеликій ємності змішайте цукор з ваніліном (ванільним цукром).
До білків додайте щіпку солі, збийте міксером до утворення густої піни. Після всипте цукор, продовжуючи збивати на максимальних обертах.
Жовтки змішайте з молоком, збийте масу міксером. Додайте до жовтків борошно, перемішайте до однорідності.
В тісто, акуратно вмішайте 1/3 частину збитих білків. Перекладіть тісто до решти збитих білків, все перемішайте, стежте за тим, щоб тісто не втратило об’єм.
Розігрійте сковороду, розплавте на неї шматок вершкового масла. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду, поступово збільшуйте висоту оладок, підкладаючи наверх ще трохи тесту. У вас вийдуть своєрідні пірамідки з тіста. Влийте 1-2 чайні ложки води для утворення пари і накрийте сковороду кришкою. Випікайте панкейкі 2 хвилини з одного боку на повільному вогні.
Через 2 хвилини викладіть на панкейкі ще по столовій ложці тесту і запікайте ще 4 хвилини під кришкою.
Переверніть панкейкі на іншу сторону, влийте столову ложку води, накрийте кришкою і запікайте на повільному вогні 5-6 хвилин до повної готовності оладок.
Панкейкі виходять дуже ніжними і просто тануть у роті. Посипте гарячі панкейкі цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на воді з яйцями Панкейкі на молоці з розпушувачем Панкейкі на молоці класичні