Ці товсті і ніжні млинці виходять пористими, щільними і рум’яними. Замість цукру будемо використовувати рідкий мед, який додасть страві приємний ледве вловимий смак і аромат. Таке блюдо стане відмінним ситним сніданком. Рисову муку ви можете придбати в магазині або приготувати з рису на кавомолці самостійно. Особливо смачні такі панкейкі з кисло-солодким джемом.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Молоко коров’яче – 440 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Рисова мука біла – 260 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати панкейкі на рисовому борошні просто! У сухий глибокому посуді змішати обидва види борошна, сіль і розпушувач. При тому, пшеничне борошно обов’язково просіяти через сито.

Яйця окремо збийте з молоком і медом. Ці складові дістаньте з холодильника за 30 хвилин до приготування або розігрійте молоко трохи в мікрохвильовці.

Вливайте рідку частину тіста частинами в борошняну суміш і розмішуйте. Густе тісто залиште в кімнаті на 15 хвилин. У тісто влийте 1 ст. л. масла.

Розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом. Наливайте 2/3 черпака в центр сковороди і смажте на невеликому вогні приблизно 1 хвилину.

Перевертайте, коли низ стане рум’яним і смажте на другий. Як правило, друга сторона готується швидше.

При бажанні змащуйте кожен гарячий панкейк вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці