Традиційна закуска української кухні, її готують з солоного сала, великої кількості часнику та зелені. Паштет можна заготовити у великій кількості, в будь-який момент намазати на хліб і подати в якості закуски на стіл.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сало солоне – 350 гр.
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Зелень – 10 гр.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати паштет з сала з часником та зеленню просто! Сало очистіть від надлишків солі і спецій, зріжте шкірку.
Наріжте сало невеликими кубиками і покладіть в чашу блендера.
також Можна скористатися м’ясорубкою.
Сало подрібніть до однорідного стану.
Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте зелень і часник до подрібненого салу, перемішайте.
Додайте в паштет сіль, перець і паприку, перемішайте.
Паштет перекладіть в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник для того, щоб маса охолола і застигла. Зберігати паштет в холодильнику рекомендується 3-4 дні.
Приємного апетиту!
Паштет з сала з часником Сало через м'ясорубку з часником Як засолити сало в домашніх умовах