Традиційна закуска української кухні, її готують з солоного сала, великої кількості часнику та зелені. Паштет можна заготовити у великій кількості, в будь-який момент намазати на хліб і подати в якості закуски на стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сало солоне – 350 гр.
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати паштет з сала з часником та зеленню просто! Сало очистіть від надлишків солі і спецій, зріжте шкірку.

Наріжте сало невеликими кубиками і покладіть в чашу блендера.
також Можна скористатися м’ясорубкою.

Сало подрібніть до однорідного стану.

Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте зелень і часник до подрібненого салу, перемішайте.

Додайте в паштет сіль, перець і паприку, перемішайте.

Паштет перекладіть в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник для того, щоб маса охолола і застигла. Зберігати паштет в холодильнику рекомендується 3-4 дні.

Приємного апетиту!

Паштет з сала з часником Сало через м'ясорубку з часником Як засолити сало в домашніх умовах