Сирні паски – це більш ніжний і соковитий варіант великодньої випічки. Приготування паски без дріжджів дозволить значно заощадити ваш час, так як не доведеться чекати підходу опари.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сода харчова (гашене лимонною кислотою) – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Родзинки або Курага – за смаком
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати паска без дріжджів з сиром просто! Розтираємо з цукром одне ціле яйце і два жовтки. Два білка залишаємо для приготування глазурі.
Розтираємо сир і додаємо до жовтків. Перемішуємо.
Вливаємо в масу рослинне масло, ретельно збиваємо. За смаком додаємо заздалегідь ошпарений родзинки.
Вливаємо молоко. Продовжуємо збивати.
Соду гасимо лимонним соком, додаємо в тісто.
Просіваємо борошно і замішуємо тісто в густий однорідний грудку.
Форми для випікання обмазуємо рослинним маслом. Розподіляємо тісто.
Випікаємо паски 30-35 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Готуємо глазур. Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою до стану густого крему. Обмазуємо випічку, прикрашаємо за смаком. Готово! Можна подавати до столу.
Ванільні великодні паски Великодні паски без замісу тіста Вологі великодні паски Паски з начинкою великодні Смачні великодні паски Страви на Великдень