Сирні паски – це більш ніжний і соковитий варіант великодньої випічки. Приготування паски без дріжджів дозволить значно заощадити ваш час, так як не доведеться чекати підходу опари.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сода харчова (гашене лимонною кислотою) – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Родзинки або Курага – за смаком
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати паска без дріжджів з сиром просто! Розтираємо з цукром одне ціле яйце і два жовтки. Два білка залишаємо для приготування глазурі.

Розтираємо сир і додаємо до жовтків. Перемішуємо.

Вливаємо в масу рослинне масло, ретельно збиваємо. За смаком додаємо заздалегідь ошпарений родзинки.

Вливаємо молоко. Продовжуємо збивати.

Соду гасимо лимонним соком, додаємо в тісто.

Просіваємо борошно і замішуємо тісто в густий однорідний грудку.

Форми для випікання обмазуємо рослинним маслом. Розподіляємо тісто.

Випікаємо паски 30-35 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Готуємо глазур. Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою до стану густого крему. Обмазуємо випічку, прикрашаємо за смаком. Готово! Можна подавати до столу.

Ванільні великодні паски Великодні паски без замісу тіста Вологі великодні паски Паски з начинкою великодні Смачні великодні паски Страви на Великдень