Деякі господині не люблять працювати з дріжджовим тістом, оскільки вона дуже примхлива і може не піднятися в потрібний момент. До такого свята, як Пасха, хотілося б обійтися без неприємних несподіванок. Паска на кефірі без дріжджів завжди виходить.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Кефір (1.5% жирності) – 300 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукрова пудра – 120 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Родзинки – 60 гр.
Процес приготування:
Готувати паску на кефірі без дріжджів легко! Духовку нагріти до 180 градусів. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі і остудити.
Яйця розділити на жовтки і білки. У жовтки, всипати ванільний цукор і цукрову пудру (можна замінити звичайним цукром). Збити до побіління маси і збільшення в об’ємі, використовувати для цього міксер. Влити розбещену вершкове масло, лимонний сік, збити до однорідності.
Частина борошна просіяти в жовткову масу. Всипати соду. Влити трохи підігрітий кефір. Збити. Просіяти залишки борошна і знову збити до однорідності.
Ізюм залити окропом на 10 хвилин, потім віджати, обсушити паперовими серветками. Обваляти в борошні родзинки і додати в тісто.
Окремо збити білки з дрібкою солі в чистій знежиреної посуді. Акуратно вмішати білки в тісто лопаткою. Розкласти тісто в приготовані форми для випічки пасок.
Випікати паски протягом 50-60 хв. в залежності від їх розміру. Витягнути з духовки і остудити. Приготувати глазур або помадку, полити нею паски.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски на кефірі Паски з начинкою великодні паски з родзинками Паски з родзинками в духовці Солодкі паски Страви на Великдень Тісто для пасок