Деякі господині не люблять працювати з дріжджовим тістом, оскільки вона дуже примхлива і може не піднятися в потрібний момент. До такого свята, як Пасха, хотілося б обійтися без неприємних несподіванок. Паска на кефірі без дріжджів завжди виходить.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Кефір (1.5% жирності) – 300 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Родзинки – 60 гр.

Процес приготування:

Готувати паску на кефірі без дріжджів легко! Духовку нагріти до 180 градусів. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі і остудити.

Яйця розділити на жовтки і білки. У жовтки, всипати ванільний цукор і цукрову пудру (можна замінити звичайним цукром). Збити до побіління маси і збільшення в об’ємі, використовувати для цього міксер. Влити розбещену вершкове масло, лимонний сік, збити до однорідності.

Частина борошна просіяти в жовткову масу. Всипати соду. Влити трохи підігрітий кефір. Збити. Просіяти залишки борошна і знову збити до однорідності.

Ізюм залити окропом на 10 хвилин, потім віджати, обсушити паперовими серветками. Обваляти в борошні родзинки і додати в тісто.

Окремо збити білки з дрібкою солі в чистій знежиреної посуді. Акуратно вмішати білки в тісто лопаткою. Розкласти тісто в приготовані форми для випічки пасок.

Випікати паски протягом 50-60 хв. в залежності від їх розміру. Витягнути з духовки і остудити. Приготувати глазур або помадку, полити нею паски.

Приємного апетиту!

Ванільні великодні паски Великодні паски на кефірі Паски з начинкою великодні паски з родзинками Паски з родзинками в духовці Солодкі паски Страви на Великдень Тісто для пасок