Паска на кефірі незрівнянний не дарма так називається! Святкову паску – смачна і ароматна випічка. Даний рецепт приготування паски відрізняється простотою і доступністю всіх інгредієнтів. Відсутність премудростей у приготуванні даної випічки дозволяє впоратися в ній навіть починаючому кулінару. Паска на кефірі виходить просто незрівнянним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 250 мл
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати незрівнянний паска на кефірі легко! Кефір і сметану кімнатної температури викладаємо в глибоку ємність. Перемішуємо дані компоненти.
Додаємо до отриманої суміші цукровий пісок (50 г) та дріжджі.
Потім всипаємо в робочу ємність пшеничне борошно (100 г).
Все перемішуємо і поміщаємо опару в тепле місце приблизно на 40 хвилин.
В окрему ємність вбиваємо два курячих яйця і жовток від третього яйця. Білок, що залишився, буде використовуватися в приготуванні глазурі. Включаємо духовку і прогріваємо її до температури 45 градусів.
Далі до яєць всипаємо залишився кількість цукрового піску і збиваємо інгредієнти до утворення пінистої маси.
Наступний крок – у великій каструлі з’єднуємо готову опару, яєчно-цукрову суміш, розм’якшене вершкове масло і сіль.
Поступово починаємо вводити в робочу ємність пшеничне борошно. Замішуємо тісто руками, попередньо змащеними олією.
Родзинки промити і залити окропом, щоб він розм’як.
Далі підготовлений родзинки обсушуємо паперовим рушником і потім обвалюємо в борошні. Після цього вмішуємо начинку в тісто.
Підходящу ємність змащуємо олією і покласти в неї тісто з родзинками.
Тісто треба накрити харчовою плівкою і поставити в теплу духовку на 1,5 години.
Після настоювання готове тісто обминаємо руками і потім розподіляємо по паперовим формам.
Залишаємо тісто у формах в теплому місці приблизно 40 хвилин. Розігріваємо духовку до температури 170 градусів.
Відправляємо випікатися паски в гарячу духовку на 30-50 хвилин (час залежить від розміру випічки).
Залишений на початку яєчний білок збиваємо з цукровою пудрою. Після цього покриваємо остиглу випічку глазур’ю та кондитерської посипкою. Ароматні і неймовірно смачні паски готові!
Приємного вам чаювання!
Великодні паски Великодні паски на кефірі Вологі великодні паски з родзинками паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з начинкою великодні паски з родзинками