Паска на кефірі незрівнянний не дарма так називається! Святкову паску – смачна і ароматна випічка. Даний рецепт приготування паски відрізняється простотою і доступністю всіх інгредієнтів. Відсутність премудростей у приготуванні даної випічки дозволяє впоратися в ній навіть починаючому кулінару. Паска на кефірі виходить просто незрівнянним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 25 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Готувати незрівнянний паска на кефірі легко! Кефір і сметану кімнатної температури викладаємо в глибоку ємність. Перемішуємо дані компоненти.

Додаємо до отриманої суміші цукровий пісок (50 г) та дріжджі.

Потім всипаємо в робочу ємність пшеничне борошно (100 г).

Все перемішуємо і поміщаємо опару в тепле місце приблизно на 40 хвилин.

В окрему ємність вбиваємо два курячих яйця і жовток від третього яйця. Білок, що залишився, буде використовуватися в приготуванні глазурі. Включаємо духовку і прогріваємо її до температури 45 градусів.

Далі до яєць всипаємо залишився кількість цукрового піску і збиваємо інгредієнти до утворення пінистої маси.

Наступний крок – у великій каструлі з’єднуємо готову опару, яєчно-цукрову суміш, розм’якшене вершкове масло і сіль.

Поступово починаємо вводити в робочу ємність пшеничне борошно. Замішуємо тісто руками, попередньо змащеними олією.

Родзинки промити і залити окропом, щоб він розм’як.

Далі підготовлений родзинки обсушуємо паперовим рушником і потім обвалюємо в борошні. Після цього вмішуємо начинку в тісто.

Підходящу ємність змащуємо олією і покласти в неї тісто з родзинками.

Тісто треба накрити харчовою плівкою і поставити в теплу духовку на 1,5 години.

Після настоювання готове тісто обминаємо руками і потім розподіляємо по паперовим формам.

Залишаємо тісто у формах в теплому місці приблизно 40 хвилин. Розігріваємо духовку до температури 170 градусів.

Відправляємо випікатися паски в гарячу духовку на 30-50 хвилин (час залежить від розміру випічки).

Залишений на початку яєчний білок збиваємо з цукровою пудрою. Після цього покриваємо остиглу випічку глазур’ю та кондитерської посипкою. Ароматні і неймовірно смачні паски готові!

Приємного вам чаювання!

Великодні паски Великодні паски на кефірі Вологі великодні паски з родзинками паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з начинкою великодні паски з родзинками