В приготуванні паски дуже важливо, щоб продукти були свіжими і якісними. Як сам сир, так і яйця, вершкове масло і сметана. Додатково будемо додавати згущене молоко, не варений. Вона дає дуже приємний вершковий смак, і робить консистенцію готового десерту більш м’якою. Не забуваємо про цукати або родзинки – з ними великдень і смачніше, і виглядає більш святково.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Яєчний білок – 3 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Варена згущене молоко – 1 склянка
- Цукор-пісок – 12 ст.
- Сметана – 150 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати пасху сирну зі згущеним молоком і цукатами легко! Жирний сир протираємо через дрібне сито, щоб забезпечити великодня ніжну однорідну текстуру. В окремій мисці розтираємо жовтки з цукровим піском і ваніліном до білого кольору. Додаємо в жовткову масу згущене молоко, жирну сметану, розм’якшене вершкове масло і добре збиваємо міксером до повної однорідності.
У протертий сир додаємо жовткову суміш зі згущеним молоком, добре перемішуємо. Родзинки промиваємо в гарячій воді, обсушуємо і висипаємо в загальну сирну масу. Далі додаємо цукати. Якщо вони великі, нарізаємо попередньо їх на менші шматочки.
В останню чергу збиваємо яєчні білки міксером на високій швидкості до отримання стійкої піни. Вмішуємо білкову піну в сирну масу. Пасочницу застеляємо марлею, складеною в два-три шари. Ставимо пасочницу в глибоку тарілку, щоб в неї стікала сироватка. Заповнюємо форму поверх марлі приготовленої сирною масою.
Звисаючі краї марлі піднімаємо вгору і складаємо один на одного, закриваючи таким чином сирну масу. Зверху поміщаємо вантаж: наприклад, банку з водою. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин – десерт повинен ущільнитися, зайва сироватка стече в миску.
З готової великодня знімаємо вантаж, марлю розгортаємо і акуратно перевертаємо десерт на блюдо. Зверху і по краях прикрашаємо великдень шматочками цукатів.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень