Рецепт паски з швидкодіючими дріжджами призначений господаркам, у яких мало часу для підготовки святкового столу. Тісто для паски, замішане на сухих швидкодіючих дріжджах, не вимагає тривалого замісу і підходить за 40 хвилин. Важливо придбати ці дріжджі в магазині свіжими і в цілій вакуумній упаковці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Топлене масло – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Родзинки – 150 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для глазурі: –
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування паски великоднього з швидкодіючими дріжджами? Спочатку підготуйте родзинки. Його на 7-10 хвилин залийте окропом, потім помийте і обсушіть серветкою. Змішайте родзинки з невеликою кількістю борошна.
Яйця розділити на білки і жовтки.
Жовтки помістіть в посуд для замішування тіста і розітріть до білого кольору з потрібною кількістю цукру.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, охолодіть і перелийте до жовтків. Масло можна використовувати і розм’якшене при домашньої температурі.
Молоко підігрійте до 40-60°С і також налийте в посуд до жовтків. Всі ці інгредієнти перемішайте віночком.
В окремий посуд просійте на сито розраховане кількість борошна.
До борошні насипте сухі швидкодіючі дріжджі, ванільний цукор і все перемішати.
Порційно насипайте борошно в рідку основу тесту, одночасно замішуючи тісто ложкою.
Потім перекладіть в тісто підготовлений родзинки і ще раз перемішайте.
Міксером збийте білки в стійку піну.
Збиті білки порційно перекладіть в тісто і акуратно перемішайте. Ваше тісто має бути в’язке і не круте.
Підготуйте спеціальні формочки для випікання пасок і змастіть їх маслом. У формочки розкладіть тісто, заповнюючи їх на 1/3 об’єму. В середині кожного паски зробіть невелику ямку і покладіть в неї шматочок вершкового масла. Поставте Формочки на 40-50 хвилин у тепле місце, можна в теплу духовку.
Потім увімкніть духовку на 180°С і випікати паски протягом 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки. Спечені паски трохи остудіть.
Поки паски остигають, приготуйте глазур. Для цього в чашці добре розітріть білок з пудрою з цукру і додайте в суміш свіжий сік лимона.
Паски полийте приготованою глазур’ю і декорують по своєму смаку.
Їжте на здоров’я!
Ванільні великодні паски Великодні паски без вершкового масла Лимонні паски паски з родзинками Паски на Великдень Страви на Великдень