Рецепт паски з швидкодіючими дріжджами призначений господаркам, у яких мало часу для підготовки святкового столу. Тісто для паски, замішане на сухих швидкодіючих дріжджах, не вимагає тривалого замісу і підходить за 40 хвилин. Важливо придбати ці дріжджі в магазині свіжими і в цілій вакуумній упаковці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Топлене масло – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Родзинки – 150 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для глазурі: –
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування паски великоднього з швидкодіючими дріжджами? Спочатку підготуйте родзинки. Його на 7-10 хвилин залийте окропом, потім помийте і обсушіть серветкою. Змішайте родзинки з невеликою кількістю борошна.

Яйця розділити на білки і жовтки.

Жовтки помістіть в посуд для замішування тіста і розітріть до білого кольору з потрібною кількістю цукру.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, охолодіть і перелийте до жовтків. Масло можна використовувати і розм’якшене при домашньої температурі.

Молоко підігрійте до 40-60°С і також налийте в посуд до жовтків. Всі ці інгредієнти перемішайте віночком.

В окремий посуд просійте на сито розраховане кількість борошна.

До борошні насипте сухі швидкодіючі дріжджі, ванільний цукор і все перемішати.

Порційно насипайте борошно в рідку основу тесту, одночасно замішуючи тісто ложкою.

Потім перекладіть в тісто підготовлений родзинки і ще раз перемішайте.

Міксером збийте білки в стійку піну.

Збиті білки порційно перекладіть в тісто і акуратно перемішайте. Ваше тісто має бути в’язке і не круте.

Підготуйте спеціальні формочки для випікання пасок і змастіть їх маслом. У формочки розкладіть тісто, заповнюючи їх на 1/3 об’єму. В середині кожного паски зробіть невелику ямку і покладіть в неї шматочок вершкового масла. Поставте Формочки на 40-50 хвилин у тепле місце, можна в теплу духовку.

Потім увімкніть духовку на 180°С і випікати паски протягом 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки. Спечені паски трохи остудіть.

Поки паски остигають, приготуйте глазур. Для цього в чашці добре розітріть білок з пудрою з цукру і додайте в суміш свіжий сік лимона.

Паски полийте приготованою глазур’ю і декорують по своєму смаку.

Їжте на здоров’я!

Ванільні великодні паски Великодні паски без вершкового масла Лимонні паски паски з родзинками Паски на Великдень Страви на Великдень