Сирна паска з цукатами нескладно приготувати своїми руками. Замішаний на сирному тісті, він вийде соковитим і ніжним, і ці якості зберігаються в ньому протягом декількох днів. Особливо до творожному куличу підійдуть апельсинові цукати, але можна взяти і інші.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Ванілін – 1 пакет
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 140 мл
  • Цукати – 200 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирна паска з цукатами просто! Спочатку підготуйте опару для тіста. В окремий посуд налийте підігріте молоко, насипте до нього сухі дріжджі, ложку цукру і 3 ложки борошна, добре перемішайте і поставте цю суміш у тепле місце до того часу, поки опара не стане в 2-3 рази більше за обсягом. В чаші блендера або в окремому посуді збийте міксером до однорідного стану три курячих яйця з трьома жовтками і рештою цукром.

Потім покладіть до збитим яйця, сир і ще раз перемішайте міксером.

Потім додайте до цієї маси вершкове масло, витримане при домашньої температурі і порізане на невеликі шматочки і перемішайте.

В сирну масу перелийте добре підійшла опару.

Потім насипте половину просіяного на ситі борошна і ще раз перемішайте тісто.

Потім насипте до цієї маси решту борошна і руками замісіть однорідне тісто тугий еластичної консистенції. Посуд з тістом накрийте серветкою і поставте в холодильник на кілька годин (можна на ніч), щоб тісто підійшло.

Після закінчення цього часу дістаньте тісто з холодильника і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно ще трохи підійшло в теплі.

Потім в тісто покладіть нарізані на шматочки шоколад і ще раз перемішайте.

Тісто з цукатами розділіть на 6 однакових шматочків і розкладіть їх в спеціальні формочки для випічки пасок. Якщо у вас металеві формочки, то застеліть їх папером для випічки і намажте олією. Тісто у формочки залиште на півгодини для расстойки. За цей час воно має ще підійти.

Потім намажте верх тіста у формочках жовтком, змішаним з невеликою кількістю молока.

Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Обов’язково перевірте паски на готовність за допомогою дерев’яної палички. Приготовлені паски вийміть з формочок. Вони повинні вийти м’яким і зберігати свою форму після стискання руками. Це ознака якісної випічки. Залиште паски для остигання.

Для приготування глазурі для пасок збийте за допомогою міксера білки від 3-х яєць з цукровою пудрою і соком половинки лимона.

Остиглі паски намажте приготовленої глазур’ю. Можете просто вмочити в глазур верх кожного паски. Глазур потім стане твердою. Для декору візьміть кондитерську посипання, борошно з фісташок, шоколад або все, що підкаже ваша фантазія.

У вас вийшла чудова великодня випічка.

Їжте на здоров’я і пригощайте своїх близьких!

Великодні паски Великодні паски без родзинок Великодні паски на вершковому маслі Віденське тісто для пасок Лимонні паски паску класичний Святковий стіл на Великдень Сирні паски