Паска з маком і цукатами на Великдень – це оригінальний спосіб приготування паски, який здивують вас своїм новим смаком. Здобне дріжджове тісто замішуємо з допомогою кухонного комбайна, адже основний смак визначає час вимішування тіста, а руками це зробити складніше.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мак – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати паску з маком і цукатами на Великдень легко! Спочатку приготуємо опару для тіста. У посуд для замішування тіста наливаємо підігріте молоко, насипаємо до нього сухі швидкодіючі дріжджі і трохи цукру. Все добре перемішуємо і залишаємо в теплі на 10 хвилин, до появи на поверхні пінної «шапочки».
В чашу кухонного комбайна розбиваємо яйце, додаємо жовтки, щіпку солі, решта звичайний цукор і ванільний. Збиваємо ці інгредієнти протягом 5 хвилин до пишного стану.
Потім у чашу переливаємо піднялася опару додаємо для аромату сік половинки лимона (сік віджимаємо через ситечко).
Насипаємо в чашу через сито половину зазначеного в рецепті кількості борошна і замішуємо тісто до однорідного стану. Воно повинно бути рідким.
Будь-яким способом спочатку розтоплюємо, а потім охолоджуємо шматочок вершкового масла (50 г) і переливаємо його в чашу. Потім через сито насипаємо в чашу решту борошно і вимішуємо тісто не менше 10 хвилин, тоді випічка вийде дуже м’якою і соковитою.
Після закінчення часу замісу тісто перекладаємо в інший посуд, змастивши її олією. Посуд прикривають серветкою і ставимо тісто на 2 години в тепло, щоб воно добре піднялося.
За цей час тісто має збільшитися в два рази в об’ємі. Потім його рукою обминаємо.
Тісто розділяємо на 3 шматочки і скачуємо їх у невеликі колобки.
Кожен колобок розкачуємо на присипаній борошном стільниці в пласти товщиною до 1 мм. Інше масло розтоплюємо і з допомогою силіконової пензлика наносимо його на розкатане тісто.
Потім на тісто насипати рівним шаром будь-яку обрану начинку (можна одночасно зробити паски з різною начинкою) і звертаємо його в рулети.
Згорнуті рулети тимчасово прикриваємо шматочком харчової плівки, щоб тісто не подсыхало.
Один рулет посипаємо маком, ще один – цукатами. Можна зробити їх однаковими або мак змішати з цукатами, як вам більше до смаку.
Ваші готові рулети. Тримаємо їх під плівкою. Тепер приступаємо до формування пасок.
Кожен рулет розрізаємо уздовж, повертаємо зрізом догори і акуратно згортаємо у вигляді равлика спочатку одну половину, а потім іншу.
Згорнуті рулети перекладаємо в формочки для випікання пасок і бажано паперові.
Паски-краффины прикривають серветкою і залишаємо в теплі на 1 годину для расстойки.
Випікаємо паски в духовці, розігрітій до 150°С протягом 10 хвилин, потім збільшуємо температуру до 180°С і випікаємо ще протягом 30 хвилин. Щоб паски зверху не підгоріли, прикриваємо їх шматочком фольги.
Паски з маком і цукатами готові. Їх витягуємо з формочок, охолоджуємо на решітці і декоруємо по своєму смаку.
Смачною і вдалою випічки!
Великодні паски в духовці Великодні паски на сухих дріжджах Великодні паски на яєчних жовтках паски з цукатами Страви на Великдень