Перед вами рецепт ароматної і апетитного страви – паски з маком в хлібопічці. На Великдень паски печуть багато господинь і навіть ті, хто не вміє їх готувати. Навіть дотримуючись всіх правил, випічка може вийти не зовсім вдалою: або піднялося тісто погано, або не пропеклося і паска, залишився мокрим. Але якщо у вас є хлібопічка, то паска вийде завжди і з мінімумом зусиль, тільки все треба виконати, як в інструкції до вашої моделі ХБ. Випікаємо паска з додаванням в тісто маку, родзинок, але можна і без нього.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно – 1 кг
- Молоко коров’яче – 400 – 500 мл
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Мак – 50 гр.
- Родзинки (світлий) – 200 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати паску з маком в хлібопічці? Якщо будете додавати до тіста родзинки, то його замочити на 15 хвилин у гарячій воді, потім промийте і обсушіть серветкою. Мак на 10 хвилин також залийте гарячою водою, а потім відкиньте його на сито, застелене шматочком марлі.
В окремій каструлі нагрійте потрібну кількість молока і розтопіть в ній шматочок вершкового масла.
В мисочці добре перемішайте курячі яйця зі звичайним і ванільним цукром.
Підготуйте до роботи хлібопічку. Пшеничне борошно просійте на сито і пересипте в відерце ХП. Поверх борошна насипте потрібну кількість сухих дріжджів і солі.
Потім у відерце перелийте збиті з цукром яйця.
В останню чергу перелийте в чашу тепле молоко з розтопленим маслом.
Відерце з продуктами поставте в хлібопічку і закрийте кришку. У диспенсер першим насипте підготовлений родзинки. Потім увімкніть тип випічки: «здоба» або «хліб з родзинками», скоринку випічки – середню. Час ХП встановить автоматично. Потім увімкніть кнопку «Пуск». За цей час ХП вирівняє температуру інгредієнтів, зробить перший заміс, підйом опари, потім зробить другий заміс, дозрівання тіста, потім змішає з наповнювачами (родзинками і маком) і потім буде випікати паску.
Коли ХП забере родзинки, перекладіть в диспенсер замочений мак.
Відкривши кришку, ви побачите, що консистенція замішаного тіста буде, як у густої сметани.
Після закінчення часу роботи хлібопічки і звукового сигналу про завершення програми ваш паска з маком та родзинками буде готовий. Він буде покритий ніжною рум’яною скоринкою.
Спечений паска акуратно вийміть з відерця і залиште для охолодження.
За цей час приготуйте будь-яку глазур для декору по своєму смаку.
Паска добре нарізається, не кришиться, і м’якуш виходить в міру вологим.
Смачною і вдалою святкової випічки!
Великодні паски Великодні паски на молоці Вершкові великодні паски Здобні великодні паски паски з маком Паски з начинкою великодні паски з родзинками Тісто для пасок у хлібопічці