Традиційна великодня випічка відрізняється особливим смаком і ніжністю. Ще більш повітряним паска вийде з додаванням сиру!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сир – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 60 мл
- Сіль – 10 гр.
- Родзинки або Курага – 0.5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
Процес приготування:
Готувати паску з сиром просто! Сир ретельно перетираємо через сито.
Сухі дріжджі змішати з чайною ложкою цукру і столовою ложкою борошна. Заливаємо суміш молоком, перемішуємо і ставимо в тепле місце на 10 хвилин.
Борошно просіваємо з сіллю в зручну глибоку миску.
окремо збиваємо Яйця з цукром до однорідної пінистої маси.
Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану.
З’єднуємо сир, розтоплене масло і яєчну суміш. Перемішуємо до однорідного стану.
Всипаємо борошно і дріжджі, які до цього часу повинні підійти. Замішуємо. За смаком можна додати родзинки.
Тісто виливаємо за формами. Випікаємо близько 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Готову випічку дістаємо з духовки. Можна прикрасити глазур’ю і подавати до столу. Приємного апетиту!
Віденське тісто для пасок Вологі великодні паски з родзинками паска з родзинками класичний Святковий стіл на Великдень Сирні паски з сухими дріжджами Смачні великодні паски Солодкі паски Страви на Великдень