Традиційна великодня випічка відрізняється особливим смаком і ніжністю. Ще більш повітряним паска вийде з додаванням сиру!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сир – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 60 мл
  • Сіль – 10 гр.
  • Родзинки або Курага – 0.5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.

Процес приготування:

Готувати паску з сиром просто! Сир ретельно перетираємо через сито.

Сухі дріжджі змішати з чайною ложкою цукру і столовою ложкою борошна. Заливаємо суміш молоком, перемішуємо і ставимо в тепле місце на 10 хвилин.

Борошно просіваємо з сіллю в зручну глибоку миску.

окремо збиваємо Яйця з цукром до однорідної пінистої маси.

Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану.

З’єднуємо сир, розтоплене масло і яєчну суміш. Перемішуємо до однорідного стану.

Всипаємо борошно і дріжджі, які до цього часу повинні підійти. Замішуємо. За смаком можна додати родзинки.

Тісто виливаємо за формами. Випікаємо близько 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Готову випічку дістаємо з духовки. Можна прикрасити глазур’ю і подавати до столу. Приємного апетиту!

Віденське тісто для пасок Вологі великодні паски з родзинками паска з родзинками класичний Святковий стіл на Великдень Сирні паски з сухими дріжджами Смачні великодні паски Солодкі паски Страви на Великдень