паску для початківців простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Назва рецепта говорить сама за себе. Рецепт перевірений часом і досвідом, він простий і швидкий. Основний час витрачається на те, щоб тісто підійшло. Готуємо паска з родзинками і поллємо його глазур’ю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сухі дріжджі – 1 пакет
- Яйце – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 0.5 л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Родзинки – 200 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Як готувати паску для початківців? У посуд для замішування тіста налийте тепле молоко, насипте половину зазначеного в рецепті кількості борошна, додайте пакетик сухих дріжджів, 2 столові ложки цукру і все добре перемішайте. Це буде у нас опару для тіста.
Опару поставте на 30 хвилин у тепле місце, щоб дріжджі почали працювати і опара добре підійшла.
Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки помістіть в окрему мисочку.
Додати до жовтків інший цукор і розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло і все добре розітріть до однорідного стану.
В окремому посуді міксером збийте в стійку піну білки.
піднялася опару перекладіть розтерті жовтки, збиті білки і акуратно перемішайте.
Потім насипте решту борошна (борошно обов’язково просіяти на сито) і добре вимісіть тісто. Посуд з тестом прикрийте серветкою і на 2 години поставте в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
За цей час ізюм на 20 хвилин залийте гарячою водою і потім промийте. Можете серветкою видалити зайву вологу.
Через 2 години, коли ваше тісто підійшло і збільшилося в об’ємі в 2 рази, покладіть до нього родзинки, перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився в тесті, і залиште ще 20 хвилин для вистоювання.
Приготоване тісто розкладіть в спеціальні і змащені маслом формочки для випічки пасок, заповнюючи їх тестом не більше 1/3 об’єму, так паски піднімуться при випічці.
Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40-50 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки. Паличка повинна бути сухою.
Спечені паски дістаньте з духовки і трохи остудіть. За цей час приготуйте глазур. Для цього в окремому посуді збийте міксером білки з цукровою пудрою і соком лимона.
Приготовленої глазур’ю відразу намажте паски, адже вона швидко застигає. Декоруйте паски кондитерської посипкою.
Їжте на здоров’я!
Вершкові великодні паски Віденське тісто для пасок Здобне тісто для пасок Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень