паску на 1 склянку молока сподобається всім! Паска – це саме та, традиційна випічка, без якої не обходиться жоден святковий стіл! Самий простий, швидкий і неймовірно смачна паска, за рецептом наших бабусь і мам. Приготування не займе багато часу, але смакові рецептори надовго запам’ятають цю смакоту!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно – 600 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 2 ст. л.
- Ванілін – за бажанням
- Для глазурі: –
- Яєчний білок (великий) – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати паску на 1 склянку молока, родзинки необхідно замочити в окропі і залишити «відпочивати» приблизно на 5-7 хвилин (деякі господині ізюм замочують на ніч в коньяку, для додання приємного аромату). По закінченню цього часу, необхідно гарненько промити під струменем холодної проточної води і обсушити. Потім, просушений ізюм посипаємо однією столовою ложкою борошна і перемішуємо, для того, щоб наш родзинки рівномірно розподілився в тесті.
Відокремлюємо жовтки від білків. Отримані жовтки перетираємо з цукром.
перетерті жовтки з цукром акуратно вводимо розтоплене вершкове масло. Важливо, щоб масло не було гарячим.
В отриману суміш додаємо підігріте, приблизно до 60 градусів, молоко. Перемішуємо.
Просіваємо через сито борошно, для того, щоб збагатити його киснем, згодом чого, наш паска придбає повітряну структуру.
В отриману суміш додаємо ванілін (за смаком) і дріжджі. Все перемішуємо.
перемешенную з дріжджами і ваніліном борошно повільно вводимо рідку суміш. Ретельно вимішуємо.
У тісто додаємо родзинки і знову вимішуємо до однорідності.
Відокремлені білки від жовтків збиваємо до піків (консистенція безе).
З допомогою ложки, не поспішаючи, починаємо вводити збиті білки в тісто. Тісто повинне вийти в’язким і липнути до рук, борошно додавати більше не потрібно.
Готове тісто розкладаємо по формах, але, не доходячи до половини, приблизно на 2/5, так як в процесі приготування, тісто виросте в кілька разів. У серединці тіста робимо невелике поглиблення і кладемо невеликий кубик вершкового масла. І ставимо «відпочивати» в тепле місце. Коли тісто підніметься, відправляємо його в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин (залежно від розміру форм і самої духовки).
Після того, як наші паски спеклися, даємо їм трохи охолонути, а в цей час готуємо глазур. Білок перетираємо з цукровою пудрою і в отриману суміш додаємо сік лимона, не перестаючи помішувати. Теплі паски покриваємо вийшла глазур’ю і прикрашаємо так, як хочеться.
Паски повністю охолоджуємо і подаємо до святкового столу. З святом Пасхи! Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски на молоці Здобні великодні паски Паски з родзинками в духовці Святковий стіл на Великдень